بازدیدها: 269

دکترمحمدعلی خداجو
سال ۱۳۹۲ هنگامی که اداره میراث و گردشگری استارت جشنواره زیبای بهارنارنج را زد حقیر افتخار داشتم بعنوان مسول یکی از ادارات مشارکت کننده(ورزش و جوانان) درکنار جشنواره بودم تا اینکه دوره های پنجم و ششم و هفتم بعنوان بخشدار یکی از مجریان جشنواره انجام وظیفه نمودم. تفاوت استقبال بی نظیر جشنواره هشتم آنچنان بود که حقیر را واداشت نکات مثبت فراوان و ضعف اندک آن را درچند خط عرض نمایم.
۱_ پس از اجرای بسیارموفق جشنواره ششم بود که جراید از آن بعنوان یکی از پراستقبال ترین جشنواره های ایران نام بردند ولی جشنواره هشتم با مدیریت خوب شهردار و شورای شهر کومله به جرات کومله را میزبان بیش از ده هزار نفر نمود که قابل تقدیر است.
۲_ برنامه ریزی جهت حضور مسولین ارشد استان و شهرستان با اجابت این بزرگواران نظیر امام جمعه بزرگوار، فرماندار معزز، نماینده گرامی و مدیران کل و.. جلوه خاصی به مراسم داد.
۳استفاده از محصولات مرکبات، درختان متعدد گلدانی نارنج و…چشم نوازتر از گذشته میهمانان را میزبانی میکرد. ۴ یادمان قهرمانان و سرداران شهید با پرواز چتربازها و پاراگلایدر حامل پرچم خوشرنگ ایران ابتکار جدید و تاثیرگذار، قابل تحسینی بود.
۵_ برنامه ریزی جهت حضور و اجرای برنامه توسط هنرمندان قدیمی استان استقبال خوبی به همراه داشت.
۶نظم و انضباط حاکم بر مراسم توسط نیروهای جوان بسیجی شهر کومله کاملا مشهود و عالی بود. در کنار تمام نکات مثبت و قوی جشنواره حضور میدانی و پررنگ شهردار و اعضای شورای شهر را میتوان دلگرمی گروههای مختلف اجرا کننده جشنواره دانست. واما بنظر میرسد یادآوری چند نکته کوچک میتواند این تجربه دلچسب را در سالهای آتی زیباتر سازد. ۱ استفاده بیش از حد از گروههای هنری باعث شده بود فضای جشنواره بومی به جشن عمومی نزدیک شود. درفضای جشنواره بومی محلی بهتر است در کنار کار هنری از انواع و اقسام برنامه ها ، بازیها ، سنتها و فرهنگ های بومی بهره برد. فضای باز و مناسب جشنواره امکان همزمان انواع برنامه ها در گوشه وکنار آن در بازه زمانی صبح تا عصر را بعنوان جشنواره یکروزه میدهد.
۲_ استفاده همزمان از سه مجری که هرکدام درصدد نشان دادن توانایی شخصی بودند کمی از هیجان مراسم کاسته بود. به نظر میرسد توانمندی مجری بومی مطرح شهر کومله، کفاف این جشنواره را میداد و یا لااقل در فاصله های زمانی مختلف از سایر مجری ها بهره گرفته میشد.
۳_ بهره بردن از تجربیات دبیران و مسولین جشنواره های قبلی علی الخصوص آغازگر و ایده پرداز اولیه آن خانم دکتر آشفته پور مسلما در ارائه زیباتر آن یاری میکرد.
و اما آنچه در جشنواره هشتم بهار نارنج دیده شد زحمات شبانه روزی شهردار، شورای شهر ، تیم کارگردانی، گروههای اجتماعی شهر کومله و کارکنان زحمت کش شهرداری و.. بود که این جشنواره را لایق ثبت ملی، نمود.
امید میرود باحمایت مسولین ارشد شهرستان و استان این زحمات بی نظیر در جشنواره هشتم بهارنارنج بزودی با خبر خوش ثبت ملی آن بی جواب نماند که مسلما این مهم تقدیری شایسته است از همه دست اندرکاران این جشنواره زیبا 🌸