بازدیدها: 111
گزارش: زهرا رگان
اختصاصی رایان خبر پایگاه خبری رایان خبر یکی از سیاستهای مهم نشریه سراسری صدرا در شمال کشور تهیه گزارش ، مصاحبه و گفتگو با مدیران و مسئولان محلی در بخشهای مختلف در راستای بازتاب پتانسیلها و و انعکاس ظرفیت های مناطق ، و بخشها بمنظور معرفی جهت کمک به توسعه هرچه بیشتر جای جای استان گیلان است که از موارد مهم مطالبه روستاوندان و شهروندان سراسر استان سرسبز گیلان بشمار می رود است بنابراین در این شماره نیز در محل دفتر دهیاری و شورای اسلامی روستای دستک حضور یافتیم و با اعضای شورای این روستا به گفتوگو پرداختیم.
معرفی روستا:
روستای دستک در بخش کیاشهر از توابع شهرستان آستانه اشرفیه قرار دارد.
اعضای شورای اسلامی ۵ نفر هستند که به ترتیب عبدالرضا علی اکبری ،رئیس شورا_ بهروز فتح اله پور، نایبرئیس و سعید فتح اله پور_ خزانه دار و مسئول عمرانی روستا_اسماعیل حسین زاده،منشی و علی اکبری ،عضو شورادیگر اعضا میباشند .
در آغاز این گفتگو سعید فتح اله پور گفت: طبق آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۵ و ۲ هزار و ۷۰۰ نفر جمعیت دارد که تا ۵ هزار نفر جمعیت ، افراد غیربومی میباشند که اصطاح جمعیت شناور دستک را تشکیل میدهند.
امکانات و اماکن مهم دستک:
وی در ادامه به مراکز خدماتی و رفاهی روستا اشاره کرد و اظهار داشت: این روستا حدود ۷ کیلومتر نوار ساحلی دارد و شورای حل اختلاف شعبه بانک صادرات – مرکز آتش نشانی -مرکز فوریتهای پزشکی – اورژانس -خانه بهداشت_ داروخانه -مطب پزشک- پست بانک -خانه هلال احمر- پایگاه مقاومت بسیج -دو باب مسجد و بقعه- دو دستگاه ماشین حمل زباله -۶ باب مدرسه- زمین ورزشی و بازارچه ماهی فروشان که ۶ ماه دوم سال را هر روز فعال است و بازار هفتگی- ستاد فعال امام سجاد (ع) دستک وابسته به سپاه پاسداران که در حوزه استحفاظی خود ۷۰شهید والامقام و ۳۰۰جانباز سرافراز منطقه را پوشش می دهد – پایگاه مقاومت فعال بسیج -گردان امام حسین(ع) سپاه پاسداران از اماکن و امکانات دیگر این روستا هستند جهت رفاه حال اهالی هستند.
وی اضافه کرد؛ روستای دستک تاکنون ۳۰۰نخبه تحویل جامعه نموده و دو نماینده مردم شهرستان آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس شورای اسلامی نیز از روستای دستک بودند آقایان دکتر صادقی دقیقی و زنده یاد محمد علی رمضانی
عملکرد ها:
سعید فتح اله پور در ادامه خاطرنشان کرد: آسفالت۳۸۰۰ متر از معابر روستا را از شروع دوره ششم شوراها یکی از دستاوردها و عملکرد مثبت و مهم شورای ششم در این مدت کوتاه دانست و گفت: عملیات آسفالت ۳۰۰۰ متر دیگر نیز در کوچه های دستک در دست اقدام است که به زودی به مرحله اجرایی میرسد .
ضرورت بازنگری طرح هادی دستک:
این عضو شورای دستک ضعف برق را یکی از مشکلات عمده این روستا عنوان کردو افزود: روستای دستک نیاز به تعویض ترانس برق دارد.
فتح اله پور در ادامه در خصوص بازنگری طرح هادی روستای دستک گفت: با توجه به اینکه طرح هادی روستای دستک مربوط به سال ۸۸ بوده و زمان بازنگری آن فرارسیده بنابراین استفاده از نظرات مسئولین محلی در بازنگری طرح هادی را خواستاریم.
وی یادآور شد: در روستای دستک نیاز مبرم به افرایش سرانه مسکونی و فضای لازم جهت توسعه گردشگری و تجاری و ایجاد مراکز صنعتی دارد .
فتح اله پور استفاده از نظرات مسئولین محلی دستک برای حفظ و توسعه بافت سنتی و بومی را در اجرای طرح بازنگری خواستار شد.
این عضو شورا همچنین پیشروی آب دریا را در سالیان اخیر برای ساکنین مجاور دریا نگرانکننده دانست و چارهاندیشی برای آن را از ضروریات عنوان نمود.
سخنان رئیس شورا :
در ادامه این گفتگو عبدالرضا علی اکبری، رئیس شورای اسلامی روستای دستک به خبرنگار ما گفت: دستک به دلایل شرایط اقلیمی و استراتژیکی خاصی که دارد همواره مورد توجه ویژه گردشگران بوده و البته خونگرمی اهالی در این مهم نقش پررنگی را ایفا میکند.
وی افزود: وجود ۵ مرکز پره ماهیگیری نشان از اهمیت صنعت ماهیگیری و صیادی در روستای ساحلی دستک دارد.
وی در این خصوص یادآور شد: این مراکز صید ماهی توسط بخش خصوصی در قالب تعاونی اداره می شود و تحت نظارت شیلات هستند.

سخنان رئیس شورا:
عبدالرضا علی اکبری خاطرنشان کرد: ساحل دستک یکی از بزرگترین مناطق صید ماهی در سواحل استان گیلان میباشد .
وی سپس از امنیت بالای روستای دستک سخن گفت و افزود: به همت عوامل نیروی امنیتی و انتظامی و پایگاه مقاومت بسیج روستای دستک از امنیت بالایی برخوردار است.
وی امنیت بالای دستک را از دیگر مزایای سکونت در این روستا دانست.
اهم مشکلات روستای دستک:
رئیس شورا ی اسلامی روستای دستک در ادامه این گفتوگو اهم مشکلات دستک را شبانه روزی نبودن درمانگاه وداروخانه این روستا عنوان نمود و بیان کرد:در دهه ۶۰ آقای حسین گلشاهی زمینی جهت احداث درمانگاه اهدا کردند که اولین مرکز فوریتهای پزشکی در آستانه اشرفیه به حساب میآید .
این درمانگاه با همت اهالی دستک ایجاد شد اما با توجه به رشد جمعیت و افزایش مراجعات مردمی به خصوص در ایام بحرانی و همهگیری ویروس کرونا نیاز مبرم برای توسعه و ارتقای این مرکز پزشکی از شیفت به شبانه روزی وجود دارد که از مطالبه به حق اهالی می باشد.
وی ضعف آبرسانی کانالهای کشاورزی به شالیزارهای روستای دستک را که ۶۰۰ هکتار را در بر میگیرد را از دیگر مشکلات مهم دستک عنوان کرد.
طبق اظهارات وی رودخانه وگا رود که یکی از انشعابات رودخانه سپید رود بوده در طول مسیر نیاز مبرم لایروبی دارد.
لایروبی رودخانه و کانالهای آب زراعی از ضروریات روستای دستک:
وی در خصوص اهمیت لایروبی این رودخانه و کانالهای منتهی به شالیزارها اظهار داشت: با لایروبی این رودخانه از گیلده تا انبارسر هم مشکل پوشش گیاه مهاجم سنبل آبی که در منطقه باعث مشکلات زیست محیطی فراوانی در سطح رودخانهها شده است و در رودخانه دستک هم تا حد زیادی حل می گردد .
از طرفی در طول مسیر، آب با کمترین هدر رفت و با کیفیت بالا به مزارع خواهد رسید و مشکل کمآبی مزارع در سالیان آتی نیز تا حدود زیادی برطرف خواهد شد.
احداث سد لاستیکی مصوب شده از مطالبات اصلی مردم دستک :
عبدالرضا علی اکبری یکی دیگر از مسائل مربوط به مبحث مدیریت آب در منطقه را نیاز به ایجاد سد لاستیکی دانست و در این خصوص اظهار داشت: با احداث سد لاستیکی که جز مصوبات دوره ریاست جمهوری آقای احمدینژاد برای دستک است بحران آب منطقه مدیریت میشود رشد جمعیتی ماهیان افزایش یافته و صنعت صید ماهیگیری منطقه رونق مییابد .
وی خاطرنشان کرد : متاسفانه رشد صید ماهی در دستک نسبت به ده سال قبل ۷۰ درصد کاهش یافته است.
وی در ادامه سخنان خود عدم وجود شانه خاکی در طول مسیر راه اصلی مواصلاتی با دستک را حادثهخیز و نگران کننده دانست و خطاب به اداره راه و ترابری خواستار مساعدت جهت حل این معضل شد.
ادامه گفتگو با سعید فتح اله پور
ضرورت ایجاد طرح سالمسازی دریای دستک :
این مسئول محلی ضرورت ایجاد طرح سالمسازی دریا در ساحل دستک بمنظور توسعه صنعت گردشگری جهت اشتغالزایی را از مطالبات اصلی مردم قلمداد کرد و در این باره افزود: طرح سالمسازی دریا در روستای عسگر آباد واقع شده و فنس کشی شده است حتی اهالی دستک برای استفاده از آن باید عوارض ورودی پرداخت کنند .
فتح اله پوریادآور شد: برای ایجاد درآمد پایدار دهیاری و شورای اسلامی دستک و همچنین رفاه حال اهالی و توسعه جاذبه گردشگری با توجه به اینکه ساحل بسیار مناسبی برای اجرای این طرح موجود می باشد از مسئولین میخواهیم در این امر مساعدت لازم را فراهم آورند.
ضرورت احیای تالاب ۶ هکتاری دستک جهت توسعه صنعت گردشگری:
وی در ادامه گفت : در روستای دستک ۶ هکتار تالاب داریم که یکی دیگر از پتانسیل های جذب گردشگر است که میتواند به یکی از قطبهای مهم گردشگری در سطح استان گیلان باشد .
فتح اله پور خاطر نشان کرد: همزمان با روستای ساقلسکار طرح مشابه ای جهت ایجاد بوستان توسط اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان برای روستای دستک تعریف شده بود و اعتباری بالغ بر ۴ میلیارد تومان نیز برای اجرای این طرح مصوب کرده بودند که متاسفانه تاکنون اجرایی نشده است و در حال حاضر یک هکتار از این اراضی به محل دفن زباله تبدیل شده است که نیازمند توجه و عنایت جدی مسوولین است.
وی اضافه کرد: برای حل مشکل زباله در این محل طرحی آماده ارائه داریم.
وی خاطرنشان کرد: ما آمادگی لازم جهت اهدا زمین برای ایجاد کارخانه کمپوست و دفع اصولی زباله را داریم چون معتقدیم احداث این مرکز دفع هم میتواند اشتغالزایی نماید و هم مسئله زیست محیطی را حل می نماید و هم قدمی برای حل مشکل زباله روستا های همجوار برداشته می شود.
فتح اله پور بیان نمود؛ دهیاری و شورای اسلامی دستک به تنهایی قادر به تامین مالی این پروژه نیست و باید از محل اعتبارات اسنتانی حمایت شود .
لذا از مسئولین در این خصوص تقاضای مساعدت و کمک داریم.
آموزش صحیح و مستمر مسوولان محلی نسبت به شرح وظایف و اختیارات اساسی ترین امور است
عبدالرضا علی اکبری سپس آموزش صحیح و مستمر برای مسئولان محلی ازجمله شوراها و دهیاران را جهت اشرافیت به شرح وظایف ، اختیارات و قوانین را از اساسیترین امور لازم دانست و گفت: مهمترین اصل در جلوگیری از هدر رفت زمان و سرمایه و جلوگیری از تخلفات ، آموزش صحیح و مستمر توسط دستگاههای مربوطه است.
ایجاد همدلی و وحدت بین دستگاههای اجرایی و ادارات سبب بهینه سازی پتانسیل های روستاها می شود
وی در ادامه یکی از مهمترین و ضروریترین نیازمندیها برای بهینهسازی عملکرد ها و استفاده از پتانسیل ها و موقعیت ها را همدلی و وحدت بین دستگاهها و ادارات مختلف دستک دانست و لازمه عملکرد جهادی در روستاها را در امور مختلف اتحاد و هدفمند کردن ادارات و دستگاههای مختلف عنوان کرد.
وی در نهایت با اشاره به قول پیگیری جدی نماینده مردم شهرستان آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر نسبت به شهرستان شدن بخش بندر کیاشهر گفت: روستای دستک بستر لازم را برای شهر و بخش شدن دارد و میتواند به بخشی قوی تبدیل شود.
وی افزود؛ دستک در حال حاضر از نظر تجاری، درمانی و گردشگری ۱۹ روستا ی منطقه را پوشش میدهد و با اینکه یک روستا است اما مانند یک شهر خدمات دهی دارد.