بازدیدها: 306
اختصاصی پایگاه خبری رایان خبر،غلامرضا حسین نژاد اصلی از دهیاران قدیمی و با تجربه بخش مرکزی شهرستان املش است.
طی گفتگویی اختصاصی وی با سورکوه بیشتر آشنا شدیم، روستایی زیبا با شالیزارهای وسیع که در فصول مختلف سال زیبایی خاص خودش را به رخ همگان میکشد و چشم هر رهگذری را مینوازد.
این روستا با ۲۵۰خانوار جمعیت در مسیر راه اصلی شلمان به املش واقع شده است.
سورکوه از روستاهای بخش مرکزی املش از توابع دهستان املش شمالی است.
حسیننژاد در آغاز این گفتگو از تعامل خوب دهیار و اعضای شورا خبر داد و گفت: اعضای شورای روستای سورکوه ؛ آقایان علی صفرپناه ,مسعود خیراتی و احمد لامع هستند که با دهیاری همکاری بسیار خوبی دارند و در راستای حل مشکلات روستا دست دهیار را همواره میگیرند که در این جا دارد از آنان تقدیر و تشکر نمایم.
وی سپس از آسیبهای برف سال گذشته در این روستا گفت و افزود: بر اثر برف سنگین در سال ۹۸ تیرهای برق چوبی که بیش از ۵۰ سال قدمت داشتند، آسیب دیدند و برخی از سیمهای برق تخریب شدند که خوشبختانه با همکاری خوب اداره برق شهرستان املش حدود ۱۱ تیر برق در مسیر جاده اصلی جابجا گردید و کابل کشی شد.
دهیار سورکو شن ریزی هر ساله در کوچهها و معابر، تعریض و آسفالت در اکثر کوچه های روستا را از عمدهترین کارهای دهیاری و شورای اسلامی این روستا عنوان کرد و گفت: چون روستای سورکوه در پاییندست انهار تامین آب زراعی شهرستان املش قراردارد در فصل زراعی عموماً با مشکل کم آبی مواجه ایم
حسین نژاد اصلی خاطرنشان کرد: البته در روستای ما چند حلقه چاه داریم که در مواقع کمآبی از آب آن ها استفاده می کنیم.
وی میزان اراضی شالیزاری زیر کشت این روستا را ۲۳۰ هکتار اعلام نمود و تصریح کرد: ازروستای سورکوه نهری میگذرد که از آب سفید آب سیراب میشود و به مزارع شلمان میرسد که به شلمان رود معروف است .
وی خاطرنشان کرد: اهالی به دلیل عدم لایروبی این نهر درسالها ی اخیر و پر شدن بستر آن در هنگام بارندگی و جاری شدن سیلاب با مشکل مواجهند.
دهیار سورکوه یادآور شد: خوشبختانه با پیگیریهای بخشدار محترم, جناب آقای مهندس شفیعی و با رایزنی های به عمل آمده با آب منطقه ای شهرستان رودسر طی بازدید های به عمل آمده قرار است، این نهر لایروبی شود.
از دهیار سورکوه در خصوص مدیریت بحران کرونا پرسیدیم که وی در پاسخ گفت: در ایام شیوع ویروس کرونا دهیاری و شورای اسلامی روستای سورکوه نیز همگام با مسوولین و همراه با مردم با این ویروس مبارزه کردند و اقداماتی از قبیل؛ ضدعفونی و سمپاشی معابر, کوچه ها و اماکن عمومی , مسجد، نانوایی و… انجام دادیم.
وی افزود همچنین با همکاری بانوان روستا ماسک تولید کردیم و همراه با ژلهای ضدعفونی کننده در میان اهالی توزیع کردیم.
در ادامه از حسیننژاد با توجه به اینکه شهرستان املش به دلیل نداشتن جایگاه دفع زباله دچار مشکل است و مدیریت زباله در این شهرستان نسبت به شهرستانهای دیگر سخت تر می باشد درخصوص چگونگی مدیریت پسماند در روستای سورکوه سوال کردیم
که وی در پاسخ گفت: دهیاری و شورای اسلامی روستای سورکوه برای مدیریت بهینه زباله و پسماند روستا برنامه فرهنگسازی و اطلاعرسانی عمومی روستاییان را از طرق مختلف از جمله تشکیل کلاس های آموزشی در مسجد، نصب پرده و بنر جهت تشویق در اجرای طرح تفکیک زباله تر و خشک در خانههایشان را مد نظر قرار داده است.
دهیار سورکوه با بیان اینکه مشکل اصلی مدیریت زباله در روستاها از زمانی پیدا شد که دهیاران را ملزم به ساخت و نصب سطل زباله کردند، افزود: بنده معتقد به وجود سطلهای زباله درسطح روستا ها نیستم چراکه وجود سطلهای زباله خود عامل افزایش تولید سرانه زباله در روستاها میباشد .
حسین نژاد تصریح کرد: باید برای مردم فرهنگسازی کرد تا زبالهها را به عنوان کود آلی در کشاورزی به کار گیرند.
وی در پایان سخنان خود از پیگیری های مجدانه فرماندار ،بخشدار و نماینده شهرستان املش در مجلس شورای اسلامی نسبت به مطالبات به حق روستاییان این شهرستان تقدیر و تشکر نمود و گفت: الحمدالله امروز شهرستان املش مدیران پیگیری دارد و امیدواریم که با حضور این مدیران پرتلاش و زحمتکش مشکلات شهرستان املش مرتفع شود.
گزارش:فرداد همت زاده