بازدیدها: 835
اختصاصی پایگاه خبری رایان خبر(گزارش اختصاصی لطفا کپی نشود) روستای حسنبکنده یکی از روستاهای زیبای ساحلی شهرستان لاهیجان از توابع بخش رودبنه و هدف ونمونه گردشگری استان گیلان است بمنظور آشنایی بیشتر با این روستا و انعکاس مسایل و مشکلات آن جهت رفع آنها با دهیار با تجربه این روستا به گفتوگو پرداختیم.
محمد حسن مرادی پورکه از اوایل دهه ۸۰ بعنوان دهیار حسنبکنده فعالیت میکند در گفتگویی اختصاصی با خبرنگار ما پیرامون مسایل مختلف این روستا سخن گفت.

وی در آغاز این گفتگو افزود:روستای حسنبکنده دارای دوبخش حسنبکنده و حسنبکنده بالا میباشد و اهالی آن به زبانهای کردی و لهجه های کرمانشاهی، کردی قوچانی و کرمانجی تکلم میکنند و دارای ۲ نوع جمعیت ثابت و دائم که یک سری جمعیت ساکن روستا هستند و یک سری هم مهاجر بشمار میروند( این جمعیت شناور در روستا ساخت و ساز کرده و ساکن شهرها هستند و در زمان تعطیل و تابستان و عید و تابستان به روستا می آیند) در مجموع این روستا ۶۵۰ خانوار و ۱۶۰۰ نفر جمعیت دارد.
دهیار حسنبکنده بیان داشت: : این روستا دارای دو مجموعه شورای اسلامی است :اعضای محترم شورای اسلامی روستای حسنبکده آقایان؛ سلیمان مرادی پور ، بهمن میرزا جانی و اسد الله احدی و اعضای محترم شورای اسلامی روستای حسنکنده بالا آقایان؛ عزیز زارع ، احمد نوری و یوسف غلامی میباشند.
وی با بیان اینکه تعامل میان دهیاری واعضای شورای اسلامی دو طرف بسیار مطلوب است از حمایتهای خوب اعضای شورا تقدیر و تشکر نمود.

شرحی از روستای حسنبکنده
مرادیپور در ادامه گفتگوی خود به بیان بیوگرافی روستای حسنبکنده پرداخت و گفت: این روستا جز بخش رودبنه از توابع شهرستان لاهیجان است که در ۲۵ کیلومتری جاده لنگرود به کیاشهر واقع شده است .
وی افزود: روستای حسنبکنده در موقعیت خطی ساحلی دریای خزر قرار دارد و از سمت جنوب به روستای سحرخیز از طرف شمال به امیرآباد – از شرق به ساحل دریای زیبای کاسپین و از غرب به تالاب بین المللی امیر کلایه مشرف میباشد که این تالاب بین ۷ روستا مشترک است.

وی اضافه کرد: این روستا چشم اندازی بسیاز زیبا دارد و به دلیل نزدیکی به دریا و تالاب و ساحل گردشگر پذیر بوده و از روستاهای هدف ۶؛ و نمونه گردشگری و گردشگر پذیر بشمار می رود.
عمده ترین مشکلات روستا
دهیار حسنبکنده در ادامه سخنان خود به بیان مشکلات این روستا پرداخت و اظهار داشت: از عمده ترین مشکلات روستای حسنبکنده می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کمبود اعتبارات جهت انجام زیرساختهای گردشگری همچون ۱-اجرای باقیمانده آسفالت کوچه ها و خیابانهای منتهی به ساحل۲ -انتقال برق پست فشار قوی به طرف ساحل برای برق رسانی و تقویت برق مناطق ساحلی ۳-مشخص نکردن اراضی متعلق به کشاورزان که منابع طبیعی با وجود اطلاع از اینکه این زمین ها در مالکیت کشاورزان می باشد از دادن جوابیه مثبت برای صدور پروانه امتناع می نماید که خود جای بحث دارد.

در ادامه این گفتوگو مرادی پور در خصوص تراز منفی آب دریا گفت : کد احتیاط ارتفاع آب دریا در این روستا ۲۴/۷است که این قانون مربوط به ۳۰ سال پیش بوده و اکنون علی رغم اینکه سطح آب دریا پایین رفته کد احتیاط تغییر نکرده است که این امر باعث جلوگیری از ساخت و ساز حتی در داخل بافت روستا و مناطق مسکونی که دارای کاربری مسکونی میباشند و حدوداً ۱۵۰۰ تا ۱۷۰۰ متراژ با دریا فاصله طولی دارند با جواب منفی آب منطقهای مواجه هستند.
و ی تصریح کرد: حتی در جایی که به آسفالت نیز وصل می شود متاسفانه جهت ساخت ساز از سوی آب منطقه ای با جواب منفی مواجه هستیم که در اینجا از مسئولین مربوطه خواهشمندیم نسبت به لغو این قانون با بررسی و اقدام به اینکه جاهایی که نیاز به ساخت و ساز دارد و داخل بافت مسکونی قرار گرفته اند جواب مثبت اعلام نمایند تا همه جای روستا یکسان شود وی اضافه کرد: انتظار ما این است آن قسمتی از روستا که مسکونی است مسکونی و جایی که گردشگری است به همان شکل گردشگری باقی بماند.
دهیار حسنبکنده سپس به علت پیشروی آب دریا در این منطقه اشاره کرد و گفت: علت پیشروی آب دریا با توجه به پایین رفتن آب این است که روستاهای امیرآباد و حسنبکنده از نظر جغرافیایی نسبت به دریا دارای ۱۸۰ درجه زاویه خنثی بوده و این امر سبب فشار آب دریا به ساحل می شود و در نهایت دریا در ساحل پیشروی کرده و زمین های کشاورزی به دریا ملحق می گردد که نیازمند بازنگری مجدد کد احتیاط دارد .
وی ضرورت احداث دیواره سازی و موج شکن در مسیر دریا را یکی از عوامل پیشگیری از پیشروی آب دریا دانست و گفت:در خصوص پیشروی آب دریا از سال ۸۳ تاکنون با توجه به پیگیری های مکرر از طریق اداراتی مانند استانداری، بنیادمسکن ،حوادث غیرمترقبه استان، مدیر حوادث غیرمترقبه ایران جناب آقای نجار ،معاون محترم عمرانی استانداری و فرمانداران و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و بخشداران محترم در ادوار مختلف از پیشروی آب دریا و تخریب زمینهای کشاورزی با ملحق شدن آن به دریا را بازدید بعمل آمده است و با احداث ۵ رشته موج شکن در مسیر دریا موافقت شده که متأسفانه به علت عدم منابع مالی و اعتبار تاکنون این امر اجرایی نشده است و عدم وجود موج شکن سبب شده تا بالای ۲۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی اهالی تاکنون تخریب شود.

وی خاطرنشان کرد: در اینجا از مسئولین محترم استدعا داریم که در این زمینه ما را دریابند.
وی سپس مشخص نبودن حریم کیفی تالاب و بستر و حریم ۱۵۰ متری تالاب امیر کلایه را از دیگر مشکلات این منطقه عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه این تالاب از جاذبه خوبی برای سرمایهگذاری جهت جذب گردشگر برخوردار است اما متاسفانه اکثر سرمایهگذاریها با جواب منفی محیط زیست و آب منطقهای مواجه میشود.
از دهیارحسنبکنده در خصوص عمده ی فعالیت های روستایی اهالی سوال کردیم که وی در پاسخ به ما گفت : عمده محصولات تولیدی روستای حسنبکنده برنج میباشد و سپس هندوانه و برخی دیگر از اهالی نیز به صیادی اشتغال دارند.
عمده ترین اقدامات عمرانی انجام شده در روستا
در ادامه این گفتوگو از دهیار این روستا در خصوص اقدامات عمرانی انجام گرفته جویا شدیم که در پاسخ به ما اظهار داشت: عمدهترین اقدامات انجام شده در روستای حسنبکنده عبارت است از : آسفالت خیابان گلستان سوم- شن ریزی خیابان ساحل دوم در حسن بکنده بالا- شن ریزی خیابان گلستان یکم در حسن بکنده -روشنایی معابر و تعویض لامپها- لایروبی آنها که سالی ۲ بارانجام میگیرد- لایروبی نهر عمومی بزرگ مشرف به دریا که هر سال یکبار لایروبی میشود به منظور جهت هدایت آب های سطحی

مدیریت بحران
مرادی پور درباره مدیریت بحران این در این روستا نیز گفت: در زمان حوادث طبیعی دهیاری و شورای اسلامی روستای حسنبکنده درحد توان خود نسبت به برطرف کردن مشکلات حوادث طبیعی اقدامات لازم را انجام داده و نسبت به برطرف کردن موانع و مشکلات تلاش لازم را صورت می دهند .
وی همچنین در خصوص مدیریت پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در این روستا خاطرنشان کرد: جهت پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تقریباً ۷ مرحله روستا به طور کامل سمپاشی و گندزدایی شد و چهار مرحله ماسک و مایع ضد عفونی کننده بین اهالی توزیع گردید.
دهیار حسنبکنده در ادامه به بحث مدیریت پسماند و جمعآوری زباله در این روستا اشاره کرد و اظهار داشت : در حسنبکنده هفته ای دوبار زباله جمع آوری و تخلیه می گردد.
وی افزود: در خصوص جمع آوری و دفع زباله روستا با چند مشکل مواجهیم که عبارتند از عدم ظرفیت جایگاه تخلیه زباله و عدم فرهنگ سازی در بین اقشار مختلف مردم در مدیریت زباله های خانگی و ضعف در بحث مدیریت طرح تفکیک زباله تر و خشک از مبدا
نیمه متمرکز اعلام شده و به روی آن کد احتیاط ۲۴/۷نیز اعمال و عملاً از جرگه ساخت و ساز بیرون انداخته شده است .
لنگرود به کیاشهر دارای ۴ حریم جداگانه ۲۲/۵- ۲۷/۵ – ۳۲/۵ و ۳۷/۵ میباشد که از مسئولین محترم اداره راه استدعا داریم نسبت به یکسان سازی حرایم فوق اقدامات لازم و مناسب را اعمال نمایند.
وی در پایان این گفتوگو خاطرنشان کرد:در پایان از همه مسئولین دلسوز اعم از مسوولین استانداری، فرمانداری، بنیاد مسکن، محیط زیست، منابع طبیعی ،آب منطقه ای، اداره راه و ادارات برق ،گاز و سایر مسئولان دلسوز استان به جهت حمایت و توجه به روستاییان و کمک و مساعدت به آنها جهت پیشبرد اهداف و کارهای روزمره شان بر رفع مشکلات و موانع مسیر زندگیشان کمال تقدیر و تشکر را داریم و برایشان آرزوی موفقیت می نمایم.

وی اظهار داشت: همچنین از بخشداران سابق و بخشدار فعلی جناب آقای نقیبی که پیگیر رفع مشکلات نیازمندان هستند کمال قدردانی را دارم.
گزارش: زهرا رگان